Lid worden van de Volkstuindersvereniging Arnhem Noord?

Schrijf je in voor een van de vijf locaties van Volkstuindersvereniging Arnhem.


Gezocht: Bestuurslid met organisatietalent

Vind je het leuk om een aantal keer per jaar een cursus te organiseren voor de vereniging? Houd je er van tuinders met elkaar in contact te brengen? Reageer dan op deze oproep: Het bestuur zoekt een vijfde bestuurslid dat zich speciaal richt op het organiseren van activiteiten voor tuinders. Denk hierbij aan cursussen, ontmoetingsavonden voor tuinders van een tuincomplex, of het organiseren van groepjes tuinders die zich inzetten voor onderhoudsactiviteiten ten behoeve van het eigen complex. Mogelijk heb je zelf ook ideeën hierover, dan gaan we graag met je in gesprek. Door hier voldoende aandacht aan te geven, help je de vereniging bloeiend te houden en de tuinders op een aantrekkelijke manier van nuttige informatie rond tuinieren te voorzien. Als bestuurslid neem je zo’n 10x per jaar deel aan de bestuursvergaderingen, waarbij een breed spectrum aan onderwerpen de revue passeren en je je bijdrage kunt leveren aan het besturen van en de besluitvorming binnen de vereniging. Interesse of vragen: stuur een mail naar secretariaat@volkstuinarnhem.nl


Gezocht: Vrijwilligers die bij verpleeghuis Heijendaal een moestuin willen opzetten.

Verpleeghuis Heijendaal zoekt mensen die een moestuin mee willen helpen opzetten voor en met een bewoner van verpleeghuis Heijendaal. Er zijn meer bewoners die in het verleden graag in de moestuin werkten en die we dit in de toekomst ook willen bieden.  Het zou dus kunnen zijn dat er op termijn meer bewoners zijn die mee willen en kunnen werken. De moestuin zal op een stuk grond van de binnentuin van verpleeghuis Heijendaal liggen.  Daarnaast willen we hoge bakken aanschaffen, zodat mensen ook staand of zittend toch mee kunnen doen. 

Er is op dit moment een vrijwilliger die wil beginnen. We zoeken nog een paar mensen die mee willen helpen om samen de moestuin in te richten en de bewoner te begeleiden bij het werken in de moestuin. Wie vindt het leuk om dit een keer per week te komen doen? Bij belangstelling graag mailen naar marianne.brussel@parago.nl.


Nieuw reglement van kracht per 25 maart 2024

Op de Algemene ledenvergadering van 25 maart 2024 is een nieuw reglement vastgesteld en goedgekeurd.


Vacatures complexvertegenwoordigers voor de Kweek en Parkweg

Deze vacatures zijn een mooie gelegenheid om deze belangrijke functie eens in het zonnetje te zetten. Onze 5 complexen hebben elk een complexvertegenwoordiger. De complexvertegenwoordiger is zowel voor het bestuur als voor de tuinders een aanspreekpunt. Het bestuur merkt dat de complexen de Kweek en Parkweg eigenlijk te groot zijn voor één vertegenwoordiger, vandaar dat we zoeken naar extra mensen voor deze complexen. Wat doet de complexvertegenwoordiger in het kort?

  • Vrijgeven tuin
  • Toezien op het complex
  • Tuinkeurders rondleiden
  • Meevergaderen met het bestuur

Klik op de vacaturetekst met daarin een uitgebreide beschrijving van deze mooie functie en informatie over hoe je kunt reageren als je interesse hebt!


Het lentenummer van de Knollentuin staat nu online


Een tuinder op TV

Tuinder Chris weet zijn tuin goed te beschermen tegen naaktslakken: leuk filmpje van rtvconnect met Chris van de Parkweg!


Let op!

Vanaf 2024 wordt het verenigingsblad digitaal verspreid. Leden die liever nog wel een papieren versie ontvangen, kunnen dit bij het secretariaat aangeven; per mail of per post. Leden waarvan geen e-mailadres aanwezig is zullen ook een papieren versie blijven ontvangen.


Prikbord

Heb je iets wat je wilt delen? Geef het door aan secretariaat@volkstuinarnhem.nl om je bericht op dit prikbord geplaatst te krijgen.


logo